Gevaarlijke verkeersborden?

Door Rob op maandag 23 september 2013 22:28 - Reacties (52)
Categorie: -, Views: 11.188

smiley

Dit soort borden staan vaak in 30KM zones en moet de automobilist waarschuwen voor zijn snelheid. De snelheid moet laag zijn want je rijdt in een zone waar kinderen zomaar over kunnen steken.

Maar wat gebeurt er:
Je rijdt met 32 km/h de wijk in, achter een andere auto. Deze andere auto rijdt 35 km/h. Het bord kijkt boos naar de bestuurder voor je want die idioot rijdt wel 5 km/h te snel.
Je denkt "Ha, dat bord zal naar mij lachen, want ik rijd een stuk langzamer". Helaas, de smiley is ook boos op jou want je rijdt 32. Je kijkt snel naar je meter die aangeeft dat je een tikkie te hard rijdt. Het gas loslaten is de oplossing.
Het verkeersbord lacht je toe!!

Ok, niets aan de hand. Maar tussen het kijken naar het verkeersbord, de snelheidsmeter en weer naar het verkeersbord heeft een kind zich ongezien tussen geparkeerde auto's aan de linkerkant van de weg kunnen wurmen en die wil net oversteken.

Is zo'n bord dan niet gevaarlijker dan 32km/h rijden en wel je ogen op de weg kunnen houden?

Volgende: Apple iPhone: geen nieuws is goed nieuws? 11-'13 Apple iPhone: geen nieuws is goed nieuws?
Volgende: Van A naar Beter? 08-'13 Van A naar Beter?

Reacties


Door Tweakers user migchiell, maandag 23 september 2013 22:31

Op dat ene stukje van 25 meter is het misschien gevaarlijker... het idee is natuurlijk dat je daarna langer dan dat je wel gewoon aan de snelheid houdt, waardoor de veiligheid toeneemt.

Door Tweakers user migchiell, maandag 23 september 2013 22:32

Ik begrijp trouwens niet dat er niet bij elk van deze borden direct een flitser hangt, maar dat terzijde.

Door Tweakers user Marq, maandag 23 september 2013 22:40

En daarnaast komt er bij sommige mensen de moeilijk te onderdrukken neiging op om een 'high score' te vestigen (met name waar je 50 mag).

Door Tweakers user sypie, maandag 23 september 2013 22:42

migchiell schreef op maandag 23 september 2013 @ 22:32:
Ik begrijp trouwens niet dat er niet bij elk van deze borden direct een flitser hangt, maar dat terzijde.
En dan van de voorkant flitsen en niet van de achterkant, dan ben je te laat.

Waar ik mij aan stoor is dat de meeste scooteraars zich er geen bal van aantrekken en vol gas door woonwijken crossen. Die gasten, die moeten ze eerst eens flink van hun brommer trappen. Als je in de auto rijdt en er zit een scooter achter je dan moet je nog uitkijken ook want je wordt geheid ingehaald.

Door Tweakers user Soldaatje, maandag 23 september 2013 22:44

Je moet anticiperen in het verkeer.
En dus niet op je snelheidsmeter kijken als dat niet kan.
Als er dus geparkeerde auto's staan zou ik dus op de weg letten, en gewoon niet te hard rijden.
En je hoeft helemaal niet op je snelheidsmeter te kijken als je 35 of 32 rijdt, dan laat je gewoon je gas los dan zit je daar zo onder, en kijk je even later hoe hardt je echt rijdt.
De nauwkeurigheid van snelheidsmeters laat soms ook te wensen over, je zou dan ook je smartphone kunnen laten piepen als je ergens te hard rijdt.
Misschien dat er al apps zijn die met de camera verkeersborden kunnen lezen, dat zou helemaal ideaal zijn.

Door Tweakers user Rob, maandag 23 september 2013 22:50

Soldaatje schreef op maandag 23 september 2013 @ 22:44:
Je moet anticiperen in het verkeer.
En dus niet op je snelheidsmeter kijken als dat niet kan.
Als er dus geparkeerde auto's staan zou ik dus op de weg letten, en gewoon niet te hard rijden.
Correct, dat is de ideale situatie. Ik let ook niet op dit soort borden, maar toch worden je ogen naar zo'n bord getrokken: "kijk, hij lacht!!"

Door Tweakers user PilatuS, maandag 23 september 2013 23:12

Gewoon een highscore neerzetten bij die borden :P

Door Tweakers user NLKornolio, maandag 23 september 2013 23:25

Jammer dat ze meestal maar tot 99 gaan

Door Tweakers user Hardware Junk, maandag 23 september 2013 23:36

+1 voor de highscore. Booskijkertjes op de fiets voor the win!!! Ik ging op de fiets altijd voor de highscore.

In de auto let ik liever op de weg en houd ik me binnen de bebouwde kom aan de snelheid. Dergelijke borden zijn zeker wel nodig voor hen die geen plichtsbesef hebben dat er andere verkeersdeelnemers zijn die nog niet bewust zijn van de gevaren in het verkeer.

Wat in dit straatje voor mij ook een hot-item is, het lijkt alsof er steeds minder auto's worden uitgevoerd met richtingaanwijzers. Zelfs met grote borden op rotondes verlaten automobilisten in colonnes de rotondes zonder richting aan te geven. Baanwissel, waarom richting aan geven? Spiegelen, bijzaak, gewoon er voor plempen die hap. Rijd jij 130km/uur waar je 130 mag? Ik prak hem er zo wel voor met 95km/uur omdat er ineens noodzakelijk iets ingehaald moet worden wat 90km/uur slakt. Autorijden is vaak af zien. Af en toe zou ik wel willen dat ik nog die onschuldige fietser was. Onaantastbaar.

Door Tweakers user Hahn, dinsdag 24 september 2013 00:27

Waarom naar je snelheidsmeter kijken, als dat bord al aangeeft dat je te hard rijdt? Dat bord zegt dat je te hard rijdt, dan laat je je gas even een beetje los en kan je je weer concentreren op de weg. Klaar.

Door Tweakers user Damic, dinsdag 24 september 2013 00:32

caanova1984 schreef op maandag 23 september 2013 @ 23:25:
Jammer dat ze meestal maar tot 99 gaan
Ja en ze kunnen tot 199.

Door Tweakers user woekele, dinsdag 24 september 2013 06:31

@Hardware-junk: Ik heb laatst letterlijk 10 minuten achter iemand gereden die op de linker baan reed, met zijn voorbumper precies ter hoogte van de achterbumper van een vrachtwagen op de rechterbaan. WTF? Ik kon rechts naast hem rijden en zwaaien, achter hem rijden, knipperen met de lampen, hij bleef gewoon precies zo rijden. Uiteindelijk ging hij de vrachtwagen toch inhalen, kon ik er ook langs en hem ook inhalen. Ik kijk bij hem naar binnen, verwacht een troll-face, oid. Nee, gewoon helemaal niks. Een suffe droge blik recht vooruit. Uber-troll, of uber-mongol? Vlak daarna: van snelweg af gelukkig, komt ineens een spookrijder recht op me af rijden :( En denk je dat die aan de kant ging? Nee, ik mocht het gras in om haar erlangs te laten, zodat ze verder kon spookrijden. Wtf! Wtf is er mis met die mensen?

Door Tweakers user himlims_, dinsdag 24 september 2013 07:14

bij dubbele snelheid kijkt ie heel boos :(

Door Tweakers user makkie88, dinsdag 24 september 2013 08:12

Registreren deze borden ook? ik heb het gevoel dat ze de gereden snelheden registreren, want elke keer als er zo'n bord heeft gestaan ergens worden er drempels, rotondes of wegversmallingen aangelegd hier in Zoetermeer

Door Tweakers user Demo, dinsdag 24 september 2013 09:02

Vanwege het highscore-effect gaan veel van die borden maar tot 15 of 20 km/u boven de geldende maximumsnelheid..

Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 24 september 2013 09:14

Veel bestuurders zijn domweg ongeschikt om veilig deel te nemen aan het verkeer. Helaas mogen deze bestuurders gewoon blijven rijden.

Ik woon aan de ingang van mijn wijk. Veel automobilisten komen van een snelweg (130) of provinciale weg (80) en moeten ter plaatse 50 rijden. Om dit te stimuleren staat er voor de ingang van de wijk een flitspaal. Wat gebeurt er nu in de praktijk: Men rijd tot enkele meters voor de flitspaal hard door (80 a 100), gaan dan in de ankers (voor een meter of 50) en geven weer gas tot een snelheid van 60 a 70. Na 300 meter passeren ze vervolgens een school met deze snelheid.

Complete faal aan weginrichting hier. Nu zal je denken, vast niet iedereen doet dat. Klopt. Ik woon er ruim 5 jaar en niet iedereen volgt dit patroon, ongeveer 1% rijd zoals het moet. Die 1% wordt dan (binnen de bebouwde kom, recht voor de school) ingehaald met levensgevaarlijke capriolen.

Zelfs de agenten (in zowel burgerauto als opvallende auto) van het politieburo iets verderop passen zich keurig aan aan het verkeersbeeld, ook die scheuren met 70 kmu langs de basisschool.

Ik ben zelf een stevige doorrijder maar er zijn een aantal punten (zoals bij scholen) waar ik even kalm aan doe. Een flitspaal is effectief. Een bord met "let op: school" ook. Een scorebord of happy/sadface niet. Nu nog een ambtenaar die dat moet gaan begrijpen....

Door Tweakers user woekele, dinsdag 24 september 2013 09:39

Retrox, hoe dicht bij de school ligt die weg dan? Hoe overzichtelijk is het? Is er een deur die gelijk uitkomt op de weg? Is er eerst nog een plein? Is er nog een stoep, een berm, etc?

Als er een leeg plein is, lege stoep, lege berm, leeg fietspad en dan pas de weg, dan kan ik me voorstellen dat mensen niet/minder reageren qua snelheid namelijk.

Door Tweakers user Cyphax, dinsdag 24 september 2013 09:45

Die stomme dingen gaan al sip kijken als je 1 of 2km/u boven de grens zit. Fuck it, ga iets aan je depressie doen, stom bord.

Het idee is leuk maar niet als je er 1 of 2km/u boven zit. Dan hoor je nog te lachen! Schateren van geluk!!
Klotedingen.
:+

Door Tweakers user Caelorum, dinsdag 24 september 2013 10:39

migchiell schreef op maandag 23 september 2013 @ 22:32:
Ik begrijp trouwens niet dat er niet bij elk van deze borden direct een flitser hangt, maar dat terzijde.
Omdat de politie daar niet over gaat en de instantie die er wel over gaat gelukkig genoeg bij de tijd is om niet elke aanvraag goed te keuren. Er zijn nogal wat regels rondom het mogen plaatsen van zo'n ding, iets in de trant van minimaal 100m recht stuk waarop eenzelfde snelheidslimiet geld.

@scholen discussie, ze moeten ook van die ingegraven 'drempels' bij scholen neerleggen, max 15 km/h, klaar. Ga je harder kan je je voorbumper in de achterbak leggen.

Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 24 september 2013 10:45

woekele schreef op dinsdag 24 september 2013 @ 09:39:
Retrox, hoe dicht bij de school ligt die weg dan? Hoe overzichtelijk is het? Is er een deur die gelijk uitkomt op de weg? Is er eerst nog een plein? Is er nog een stoep, een berm, etc?
De afstand tussen gevel en rijbaan is 5 meter. Direct naast de school is straat waarvandaan fietsers komen. Dit betreft een gelijkwaardige kruising waarbij de straat van de school van rechts komt. De automobilisten op de doorgaande weg (die dus te hard rijden) hebben daarbij geen voorrang (al nemen ze dat wel gewoon).

Er komen (gelukkig) geen deuren uit in de richting van de weg. Wel zit er een nooduitgang aan deze kant.

De doorgaande weg heeft een fietspad (niet gescheiden) waar ouders met kleine kinderen op fiets worden gepasseerd door hardrijdende automobilisten.

Recht voor de school zit een zebrapad. Vanaf de hardrijders kant is het zicht redelijk. Vanaf de andere kant (waarbij de snelheid vaak wel dichter bij de 50 ligt) is het zicht nihil door openbaar groen. Als ik hier lopend moet oversteken dan doe ik dit 20 meter naast het zebrapad omdat daar het zicht veel beter is dan op het zebrapad. Maar de scholieren (en dan met name de kleintjes) wordt geleerd om over te steken op het (gevaarlijke) zebrapad.

Er zijn al tientallen brieven (en mails inclusief filmpjes) aan de gemeente gestuurd in de hoop de situatie verbeterd te krijgen. Het enige wat dit heeft opgeleverd is een hoop frustratie en inmiddels 7 geldmachines (flitspalen) op de weg die om de wijk heen loop en dus verkeer de wijk injaagt. Gemeenteambtenaren.... het zijn net bankiers.

Door Tweakers user Sjarelke, dinsdag 24 september 2013 11:03

+1

Nadeel van ingegraven drempels is dan wel weer dat de ferrari en metgezellen niet meer gebruik kan maken van die weg. Die liggen lekker -te- laag aan de grond. 8)7
Caelorum schreef op dinsdag 24 september 2013 @ 10:39:
[...]

Omdat de politie daar niet over gaat en de instantie die er wel over gaat gelukkig genoeg bij de tijd is om niet elke aanvraag goed te keuren. Er zijn nogal wat regels rondom het mogen plaatsen van zo'n ding, iets in de trant van minimaal 100m recht stuk waarop eenzelfde snelheidslimiet geld.

@scholen discussie, ze moeten ook van die ingegraven 'drempels' bij scholen neerleggen, max 15 km/h, klaar. Ga je harder kan je je voorbumper in de achterbak leggen.

Door Tweakers user MAX3400, dinsdag 24 september 2013 11:50

Sjarelke schreef op dinsdag 24 september 2013 @ 11:03:
+1

Nadeel van ingegraven drempels is dan wel weer dat de ferrari en metgezellen niet meer gebruik kan maken van die weg. Die liggen lekker -te- laag aan de grond. 8)7


[...]
Onzin; er zijn meer normale "verhoogde" drempels in NL dan ingegraven drempels waarbij de normale drempels veel meer RDW-goedgekeurde auto's beschadigen doordat de oprijhoogte te scherp is waardoor je met je neus of carter regelmatig de grond raakt.

Als het nodig is, dan liever geen enkele drempel maar om de 30m een flitspaal; er zijn namelijk voldoende auto's in NL die dusdanig hard over een drempel kunnen dat alsnog het nut van de drempel teniet wordt gedaan. Maar dat je dan op 400m woonwijk meteen 13 bonnen kan scoren, daar leer je een stuk meer van.

Ter illustratie; ik ken een drempel aan het begin van een 30km-zone waar zelfs een Volvo XC-90 moeite mee heeft om met een normale snelheid (laten we zeggen, tussen de 15 en 25km/h) overheen te komen. Dan klopt er toch iets niet met de inrichting van de weg? Maar ondertussen huichelt de gemeente "is gevaarlijk; je, voor het overige verkeer want je kwam/komt wel van een doorgaande 50km/h weg en wil rechtsaf (met kruisend fietsverkeer) die drempel overheen.

Door Tweakers user nooberke, dinsdag 24 september 2013 12:20

Hier heeft voor de deur ook een tijdje zo'n bord gehangen (30km zone met aardig brede straat, kruisend fietspad achter het bord)

Het lijkt mij vooral bedoeld om bewustzijn bij te brengen...maar volgens mij werkt het niet echt...sommige mensen hebben gewoon overal schijt aan (En komen met 60km/h aanscheuren waarna ze met piepende banden moeten stoppen als de fietser geen bangerik is)

Kapot irritant van dat soort figuren die met een noodgang aan komen zetten, ga je toch als fietser weer vaart minderen. Op ťťn of andere manier heb ik het idee dat deze scheurneuzen die op het laatste moment pas remmen mensen zijn die zelf nooit fietsen...


Waar mijn opa vroeger woonde lagen ook van die grote "verhoogde" drempels, zelfs stapvoets erover rijden was een martelgang voor die man. En je kwam er maar een stuk of vijf tegen (En dan nog is op en af). Zeker in de auto van me moeder was dat echt een drama (Toyota), zelfs in een luchtgeveerde Audi A8 waren die drempels ontzettend pijnlijk op een gegeven moment...

Door Tweakers user Caelorum, dinsdag 24 september 2013 12:25

Daarom ook die ingegraven drempels. Die kan je met vrijwel geen enkele auto echt hard nemen. Kan zo snel geen goed voorbeeld vinden, aangezien die dingen in Nederland veeeeeels te weinig worden gebruikt, maar denk je het volgende in maar dan een iets diepere kuil: https://www.google.nl/map...WQLJOxF7gezAWSQ!2e0&fid=5 Zelfs met een jeep ga je daar niet harder dan 30 km/h overheen.

Door Tweakers user Caelorum, dinsdag 24 september 2013 12:27

En dan een enkele. De dubbele worden wel vaker gebruikt, voor zorgen dat fietsers en bromfietsers afremmen, zoals in dit geval. Als je van bovenaf komt haal je namelijk makkelijk 40 km/h zonder dat je het door hebt en dat leverde bijzonder gevaarlijke situaties op in die straat.

Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 24 september 2013 12:54

Caelorum schreef op dinsdag 24 september 2013 @ 12:25:
Daarom ook die ingegraven drempels. Die kan je met vrijwel geen enkele auto echt hard nemen.
Handig voor de hulpdiensten (ambu's, brandweer).

In het centrum van mijn woonplaats hebben ze ook paaltjes die reageren op een zender in wagens van de hulpdiensten en gemeente. Zoiets combineren met een drempel. Hulpdiensten hebben dan vrij baan en in combi met een snelheidsmeter: hoe sneller de passant, hoe hoger de drempel :+

Door Tweakers user dcl!, dinsdag 24 september 2013 12:56

Mark_L schreef op maandag 23 september 2013 @ 22:40:
En daarnaast komt er bij sommige mensen de moeilijk te onderdrukken neiging op om een 'high score' te vestigen (met name waar je 50 mag).
Die neiging heb ik wel als ik er langs fiets ja, hoewel ik de 50 nooit heb kunnen halen :)

Door Tweakers user maceddy2004, dinsdag 24 september 2013 14:00

Er zijn al tientallen brieven (en mails inclusief filmpjes) aan de gemeente gestuurd in de hoop de situatie verbeterd te krijgen. Het enige wat dit heeft opgeleverd is een hoop frustratie en inmiddels 7 geldmachines (flitspalen) op de weg die om de wijk heen loop en dus verkeer de wijk injaagt. Gemeenteambtenaren.... het zijn net bankiers.
Dat zegt genoeg toch? Veiligheid interesseert ze geen ene moer. Als er maar geld binnenkomt.


Door Tweakers user mark-k, dinsdag 24 september 2013 16:12

Beter zouden die borden ook depressief kijken als je te langzaam rijdt, er zijn volgens mij genoeg mensen die denken "als ik nu eens 40 ipv 50 ga rijden zal het vast wel veilig genoeg zijn om even te whatsappen"... Het verkeer is voor 90% kijken en anticiperen, de regeltjes worden gemaakt door mensen die de situatie nog nooit gezien hebben. Hier in de buurt is een 60 weg die volledig recht is en maar 1 zijweg heeft die ook nog eens voor zeker 500 meter te zien is, en een stuk verder een 80 weg met blinde bochten waar ik met de auto los kom van de grond als ik ook echt 80 rijdt (ja echt waar).

Door Tweakers user Ikke_Niels, dinsdag 24 september 2013 16:12

Ik ken wel afleidendere borden in de vorm van (Sloggi) reclames langs de snelheid :Y)

Door Tweakers user warhamstr, dinsdag 24 september 2013 17:05

Ze kunnen tot de 99km/u trouwens, die borden.

Door Tweakers user warhamstr, dinsdag 24 september 2013 17:09

Zo spuit elf, sorry.

Door Tweakers user KennyR, dinsdag 24 september 2013 17:26

warhamstr schreef op dinsdag 24 september 2013 @ 17:05:
Ze kunnen tot de 99km/u trouwens, die borden.
Niet waar. Kijk goed naar het bord, je ziet aan de linkerkant nog ruimte voor een 1.

Heb het zelf ook eens getest op een 80 weg, toen hadden ze dit ook, heb ik stiekem 105 gereden.

Door Tweakers user aap, dinsdag 24 september 2013 17:58

Bij mij werken ze wel die borden. Om een of andere onbewuste reden voel ik mij veel schuldiger als ik zo'n huilie (hoe heet zo'n verdrietige smiley eigenlijk?) te zien krijg dan bij zo'n "u rijdt te snel" bord.
Ik houd er toch altijd het gevoel aan over dat ik iemand teleurgesteld heb. Net zoals ik het me vroeger ook meer aantrok als mijn ouders teleurgesteld waren dan als ze boos waren.

Door Tweakers user Metro2002, dinsdag 24 september 2013 19:58

Ik probeer altijd zo snel mogelijk langs die dingen te fietsen :P
Maar serieus, er zijn 1001 dingen die meer afleiden in het verkeer dan dit soort borden en ze schijnen psychologisch gezien goed te werken.

Door Tweakers user Kama, dinsdag 24 september 2013 21:31

Mark_L schreef op maandag 23 september 2013 @ 22:40:
En daarnaast komt er bij sommige mensen de moeilijk te onderdrukken neiging op om een 'high score' te vestigen (met name waar je 50 mag).
Voetjes afhakken bij die mensen...

Door Tweakers user JW1904, dinsdag 24 september 2013 22:08

makkie88 schreef op dinsdag 24 september 2013 @ 08:12:
Registreren deze borden ook? ik heb het gevoel dat ze de gereden snelheden registreren, want elke keer als er zo'n bord heeft gestaan ergens worden er drempels, rotondes of wegversmallingen aangelegd hier in Zoetermeer
Denk het haast wel.. Het gat waar ik in woon, is een 30 zone. Ever since de borden er zijn geplaatst (en nu alweer weg, 3 weken later) is ons dorp 'veilig' benoemt.. terwijl Jan en alleman er nu weer met 50 doorheen knalt.

Door Tweakers user Mustii_93, dinsdag 24 september 2013 23:07

Zulke drempels moeten misschien meer worden ingezet.. Niet dat ik er een fan van ben, maar het werkt, en bussen/brandweers/(ambulances?) kunnen er gewoon overheen

Door Tweakers user Caelorum, dinsdag 24 september 2013 23:10

Mustii_93 schreef op dinsdag 24 september 2013 @ 23:07:
Zulke drempels moeten misschien meer worden ingezet.. Niet dat ik er een fan van ben, maar het werkt, en bussen/brandweers/(ambulances?) kunnen er gewoon overheen
Iedereen kan er overheen, alleen moet je even afremmen. Daarnaast kunnen nooddiensten vaak ook van andere routes gebruik maken zoals fietspaden (paaltjes halen ze neer) of busbanen (bussluis kunnen ze ook overheen dacht ik).

Door Tweakers user sschalkwijk, woensdag 25 september 2013 07:49

Deze borden zijn inderdaad te vervelend voor woorden. Niet zozeer omdat ze geen nut hebben, maar vooral omdat 90% van deze borden verkeerd meet en gemiddeld 5km/h harder aangeeft dan je rijdt. Vandaar dat je er ook geen flitspaal bij kan zetten, want deze moet wel goed meten.

Daarnaast zijn ze natuurlijk een stuk wenselijker dan een drempel. Drempels zijn altijd ondingen.. Mensen denken bij een drempel nooit na over de gevolgen. Hoe langzaam je een drempel ook neemt, wanneer je met reuma of een dergelijke aandoening in de auto zit, is elke drempel te hoog en te hard genomen. Daarnaast is het voor de auto ook niet goed en zijn drempels waardeloos voor het brandstofverbruik. Een drempel is in feite gewoon een van de slechtste ideeŽn ooit.

Zoals iemand al zei elke drempel vervangen door een flitspaal en het is opgelost. Kosten voor plaatsen zijn net zo hoog en een flitspaal verdient zich tenminste nog terug in tegenstelling tot de drempel die steeds meer kost (extra ziekenkosten, brandstofverbruik en onderhoud aan de auto vooral).


Door Tweakers user Mustii_93, woensdag 25 september 2013 09:11

Caelorum schreef op dinsdag 24 september 2013 @ 23:10:
[...]

Iedereen kan er overheen, alleen moet je even afremmen. Daarnaast kunnen nooddiensten vaak ook van andere routes gebruik maken zoals fietspaden (paaltjes halen ze neer) of busbanen (bussluis kunnen ze ook overheen dacht ik).
Ooops, ik ben vergeten de link erin te gooien |:( |:(
http://www.ttsolutions.nl/TTS_NL/FLEX-Drempel.html

Door Tweakers user BDHowner, woensdag 25 september 2013 09:43

PilatuS schreef op maandag 23 september 2013 @ 23:12:
Gewoon een highscore neerzetten bij die borden :P
Ja, dat lokt het wel uit ja!

Met name op de fiets vroeger vond ik dat altijd geweldig. Met de auto minder, ik weet echt wel dat mijn auto, ook binnen de bebouwde kom, de 50 makkelijk haalt (maar dat wil niet zeggen dat ik dat ook moet rijden).

Door Tweakers user NightFox89, woensdag 25 september 2013 11:07

Ik vind dat deze borden vele malen beter werken om de snelheid te beperken dan bijvoorbeeld de sneaky flitspalen. Die vallen niet op en pas 6 weken later krijg je ineens bericht dat je een keer te hard heb gereden. Bij zo'n bord wordt je er gewoon direct op gewezen en krijg je nog de kans om je snelheid aan te passen. Vooral in gebieden waar je niet bekend bent is het niet altijd even duidelijk hoe hard je mag.

Flitspalen -> puur en alleen om de staatkas te spekken maar heeft 0,0 met verkeersveiligheid te maken
Snelheidmeters -> verbetering van de verkeersveiligheid. Moet je alleen niet zo'n randdebiel zijn die daar een half uur naar blijft gapen... "wat een mooie lichtjes...."

Door Tweakers user NightFox89, woensdag 25 september 2013 11:10

sschalkwijk schreef op woensdag 25 september 2013 @ 07:49:
Daarnaast zijn ze natuurlijk een stuk wenselijker dan een drempel. Drempels zijn altijd ondingen..
Drempels zijn helemaal niet hinderlijk wanneer juist toegepast. Een drempel is er om mensen te dwingen niet harden dan de maximum snelheid te rijden. Een weg waar je 80 mag moet je zonder af te kunnen remmen met 80 over de drempel kunnen. Helaas zijn er vele ambtenaren die zoals de meeste maar gewoon wat doen waardoor je met duizenden drempels in het land zit waar je met zelfs 20 nog door je veren de bodem raakt.

Door Tweakers user cyberstalker, woensdag 25 september 2013 11:39

Ik stoor me persoonlijk het meeste aan overbodige fietsdrempels. Op drukke plekken zie je mensen dan echt afremmen tot 3 kilometer per uur waardoor alles helemaal vastloopt. Daarnaast is de kwaliteit van het fietspad vaak al zo slecht dat je toch niet echt hard kunt zonder je fiets afgeslingerd te worden.

Door Tweakers user Vizzie, woensdag 25 september 2013 12:11

Liever deze dingen dan flitspalen of drempels. Ze zijn heel makkelijk te negeren, je krijgt geen boete en je stuitert de auto niet door. Vervang alsjeblieft alle flitspalen en drempels door smilies :)

Drempels zijn vooral irritant omdat ze je 9 van de 10 keer dwingen om minder dan de toegestane snelheid te rijden, als ik 50 rijd waar dat toegestaan is wil ik niet moeten remmen voor een drempel omdat ik anders in de veiligheidsgordels hang.

Door Tweakers user Mathijs, woensdag 25 september 2013 12:50

Dit is overal zo, niet enkel bij dit voorbeeld, maar ook op bijvoorbeeld snelwegen.
Laatst werdt er op TV gezegd dat het gemiddelde van alle snelheidsovertredingen die bekeurd worden 8 Km/h is.
Het gaat dus niet om de verkeersveiligheid, want hoeveel gevaarlijker wordt het wanneer het grootste deel minder dan 8 Km/h te hard rijdt?
Wanneer het zo zou zijn dat het om de verkeersveiligheid ging, werd een kleine overtreding ongemoeid gelaten zodat bestuurders zich op de weg en medeweggebruikers kunnen concentreren in plaats van op hun kilometerteller. De echte excessen worden op dit moment ook al een stuk duurder bekeurd, mogen het aan de rechter uitleggen of zijn hun rijbewijs kwijt. De verkeersonveiligheid die ontstaat door het burgertje uitwringen staat enkel in verhouding met de schatkist. De 30 euro incasseren voor een overtreding van een paar Km/h is belangrijker voor de staat dan de ongelukken die gebeuren door plots te hard remmende automobilisten omdat er weer eens een camera of trajectcontrole aankomt.

Zo'n bord als in dit voorbeeld zet een weldenkend mens ook niet ter hoogte van een oversteekplaats bij een school, maar ruim ervoor samen met een bord dat er een kinder-oversteekgebied aankomt, zodat een bestuurder die te hard rijd inderdaad het gas los kan laten en op de kilometerteller kan kijken zonder het eerste het beste kind te scheppen tijdens die actie.

Door Tweakers user Technomania, woensdag 25 september 2013 13:40

caanova1984 schreef op maandag 23 september 2013 @ 23:25:
Jammer dat ze meestal maar tot 99 gaan
Als je goed kijkt zie je dat deze tot 199 gaat.

Die dingen zijn trouwens wťl verbeterd. De oudere versie gaf eerst je snelheid en dan een smiley.... Dat werkte uitdagend natuurlijk

Door Tweakers user makkie88, woensdag 25 september 2013 13:50

JW1904 schreef op dinsdag 24 september 2013 @ 22:08:
[...]


Denk het haast wel.. Het gat waar ik in woon, is een 30 zone. Ever since de borden er zijn geplaatst (en nu alweer weg, 3 weken later) is ons dorp 'veilig' benoemt.. terwijl Jan en alleman er nu weer met 50 doorheen knalt.
Ik hoorde gisteren van "iemand" die bevestigde dat deze dingen ook registreren.. hij had er 1 van een paal geschroefd en van binnen bekeken...

Door Tweakers user Buggle, dinsdag 1 oktober 2013 22:06

Mathijs schreef op woensdag 25 september 2013 @ 12:50:
Dit is overal zo, niet enkel bij dit voorbeeld, maar ook op bijvoorbeeld snelwegen.
Laatst werdt er op TV gezegd dat het gemiddelde van alle snelheidsovertredingen die bekeurd worden 8 Km/h is.
Het gaat dus niet om de verkeersveiligheid, want hoeveel gevaarlijker wordt het wanneer het grootste deel minder dan 8 Km/h te hard rijdt?
Precies; eigenlijk zou er gewoon een correctie plaats moeten vinden die zegt
(1) Wat is het totaal geinde boetebedrag
(2) Wat is de gemiddelde overtreding op de snelweg/binnenweg
(3a) Flits tot vlak voor die gemiddelde overtreding niet meer
(3b) Verdeel het totale boetebedrag over de verkeersdeelnemers die boven die snelheid geflitst worden, en wel met een zwaardtepunt omhoog (d.w.z. een of andere kwadratische funtie)

Dit proces herhaal je na een tijdje.
En idd, gewoon overal waar drempels liggen met een wegindeling om de x jaar, die weghalen flitsers neerzetten.

Verder: boetes deels inkomensafhankelijk maken zoals in Zwitserland. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je een straf voelt.
Verder2: puntensysteem zoals in Duitsland. Werkt helemaal prima.

Reageren is niet meer mogelijk